Tragedi malamku di UKM..

Assalamualaikum W.B.T..

Entry yang mungkin mengundang suspenz ini sebenarnya tak da la suspen mana pun…he2…

Cter nya macm nie…oleh kerana naim terpaksa balik awal untuk 5 dan 6 haribulan july nie disebabkan Fakulti perlukan wakil dari PENDIDIK dan MPP…jadi naim terpaksa balik.. namun begitu sebenarnya pelajar yang bukan PC (pemudah Cara,bukan personel computer ok).. tak boleh masuk pada minggu MMP (Minggu Mesra Pelajar) nie..menyedari hakikat itu naim minta la dengan saudari Najah(setiausaha agong PENDIDIK,agong la sngt..he2) untuk surat kebenaran masuk kampus.Saudari Najah bg tahu surat telah disediakan oleh Fakulti…ok la macam tuh

Namun sesampai ja kat UKM nie naim terlepas pandang pasal surat tuh… Dok wat rilek la kan..pada satu malam tuh selepas isya’,naim pun nak kuar jap untuk gi isi minyak…nak sampai ja kat umah pak guard kat pintu masuk utama(yang ada skrin besau tuh) naim di tahan…. hah sudah…!!! habis la aku..he2..

Dengan tenangnya Naim park moto kat tepi tak nak ggu jalan..bersedia menjawab segala pertanyaan..he2..(Niat naim baik,wat pa nak takut..) Selepas berdiskusi dengan pak guard selama 5 minit..pak guard pun pesan la kat naim…nnti tolong ya dik ambik la surat kebenaran tuh,nnti abg kena marah dengan bos kalo dok bio owang kuar masuk tanpa permit..(huh macam pendatang tak halal ja aku nih)..aku pun jawab.. wakarimasen..aligator gozaimass…he2.( maaf ya terima kasih bnyak2)…

hah..moral of da story…peraturan di buat ada sebabnya..dan perlu lah di patuhi selagi tak melanggar hukum syarak, hukum Allah…tapi hamba Allah yang bernama Naim nie selalu saja melanggar peraturan…itulah manusia… bukan robot…ada owang cakap “rule made to be broken..”he2..tapi jangan la selalu langgaq peraturan(hah terkeluaq slang Kedah)… yang penting…Amal Makruf Nahi Mungkar k…wassalam….

P/S : Dok bertahan la kat cnie…mcm fugitive ja aku nih…hahaha..untuk kawan2 coz mate..rindu kat korang….😉..

5 Comments (+add yours?)

  1. suesca
    Jul 13, 2010 @ 09:26:54

    rindu kt ak ke?hahaha..
    playboy cap gayung??kah3..
    cam penah dgr lam tb, cite alisa jerk..

    Reply

  2. Playboy cap Gayung
    Jul 13, 2010 @ 15:55:34

    hahaha……makan dalam amaran ko tuh….he2..
    tak da la jd playboy…hu2..

    Reply

  3. Trackback: Pak Guard Happy Go Lucky - Eyriqazz.com — Eyriqazz.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: