Forum Perdana Isra’ Mikraj

Assalamualaikum W.B.T.. Bismillahirahmanirrahim… Alhamdulillah…baru sekejap tadi naim baru ja menghadiri satu majlis ilmu yang di anjurkan oleh Gabungan Mahasiswa Islam Semalaysia (GAMIS), Masjid Al-Hasanah dan Malaysian Care. Banyak perkara yang selama ini Naim tak berapa tahu mengenai israel,yahudi,Zionis,asal usul diorang dan sebab musabab apa dan kenapa perkara yang berlaku di palestin pada hari ini,telah di kupas oleh ahli panel dengan mantap di forum tadi…

Panel yang hadir bukan lah calang2 orang nya…tajuk yang di bincangkan di kupas dengan begitu mendalam sekali… teruja jugak la naim mendengar satu persatu perkara yang di bahaskan..untuk pengetahuan kawan2.. yahudi dengan israel itu adalah dua perkara yang berbeza..seperti islam dan melayu.. Yahudi itu adalah agama mereka dan israel itu adalah keturunan…dan lagi..tak semua israel itu jahat..ada israel yang islam..ada yang menentang penaklukan palestin.. bahkan mesir yang diharapkan mereka yang jadi duri dalam daging…dan jangan lupa jugak tentang Zionisme..

banyak ilmu yang dapat naim serap insyaAllah…di harapkan program-program yang sepertinya ini dapat di jalankan lagi bagi meniup kesedaran dan membongkar segala penipuan,strategi atau dakyah yang di jalankan… dan ingatlah..

Allah berfirman; “Orang-orang kafir itu membuat tipu daya, dan Allah membalas tipu daya mereka itu. Dan Allah sebaik-baik pembalas tipu daya” [Q.S. Ali Imran :54]

Setiap kejahatan yang sebelum nie di lakukan terus di balas Allah S.W.T..dan tggulah pembalasan seperti yang telah dijanjikan..

Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Kiamat tidak akan terjadi sehingga kaum Muslimin memerangi Yahudi, lalu kaum Muslimin akan membunuh mereka hingga setiap orang Yahudi bersembunyi di balik batu dan pohon, tetapi batu dan pohon itu berkata, ‘Wahai Muslim, wahai hamba Allah, ada orang Yahudi di belakangku, ke marilah dan bunuhlah dia.’ Kecuali(pohon) gharqad kerana ia adalah pohon Yahudi.” (Riwayat Bukhari dan Muslim)

marilah kita sama-sama membuka mata kita dengan menolong dengan sedaya mampu dari aspek wang ringgit mahupun doa..insyaAllah..andai di tanya satu hari nnti apa yang kita berikan untuk membebaskan saudara kita di sana..kita ada jawapannya….

p/s: gambo di atas di ambil di internet..hebat akak2 nih…

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. cikgu
  Jul 15, 2010 @ 15:22:39

  Salam Naim,

  Mohon war-warkan Karnival Futsal ISlami ini pada sahabat2 di kolej ye.

  Persatuan Belia Islami Nasional (PEMBINA) cawangan Bangi akan menganjurkan Karnival Futsal Islami (KAHFI) Bangi 2010 pada 24 Julai 2010 di Aktif Futsal, Bandar Baru Bangi.

  Tarikh tutup penyertaan adalah 21 Julai 2010. Tempat adalah TERHAD. Sila lawati URL di bawah untuk maklumat dan keterangan lanjut mengenai cara pendaftaran.

  http://pembinabangi.com/2010/06/kahfi-karnival-futsal-islami-2010/

  video promosi untuk disebarkan adalah seperti di bawah:

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: