Cara Allah..menakjubkan…

Assalamualaikum….

Kisahnya macam nih….suatu malam tuh (16/7/2010)…naim agak mengalami kesedihan la di dalam hati nih…atas sebab-sebab tertentu…so time tu dah agak lewat lebih kurang jam 12.30 tengah malam…naim nek la moto saja2 keluar… lalu naim tiba di lampu isyarat,tengah merah….

Naim pun berdoa la dalam hati nih..’Ya Allah…hilangkanlah resah dihatiku… padamkanlah kesedihan yang melanda ini…’ masa tu macam nak menitis ja air mata (tapi still control lagi)…naim pun teruskanlah perjalanan malam tuh… nak dijadikan cerita..tiba2 moto naim mati di round-bout dekat bangi. Naim baru teringat yang minyak moto macam dah habis..bujet nak isi petang tadi..tapi terlupa..

So dengan tengah malam yang sunyi sepi tuh…kenderaan pun dah tak banyak ada masa tuh…naim pun try la stat moto…alhamdulillah..moto hidup balik… tanpa buang masa lagi..naim pergi shell…

sampai saja di sana..Shell dah tak da minyak…naim pun jadi pelik… kenapa la stesen minyak bleh tak da minyak…naim pun dah wsau…takkan nak tolak moto kan.. tanpa berputus asa..tolak la skit sampai petronas dekat kolej Al-marbawi…

sampai kat sana plak..pun tak da minyak….Allahuakbar..!!!

tapi tba2 ada swang abg stesen minyak tuh kasi naim minyak petrol dalam botol tapi skit sangat…. dan bgtahu naim stesen minyak dekat syeksyen 3 bukak lagi.. ada minyak….

Alhamdulillah..moto dapat hidup dengan minyak skit tu…naim pun apa lagi..terus la memecut..vroommmm..

sampai di stesen minyak seksyen 3,betul2 moto naim mati dekat pam no.6… macam tahu2 ja dah sampai…dengan tuntasnya naim mengeluarkan 5 ringgit… penuh terus tangki tuh…naim pun nek la moto balik ke UKM…

sesampai ja kat trafik light pintu masuk UKM tue..naim mula terfikir… rupa-rupanya.ada hikmah disebalik semua nie… sepanjang kejadian yg berlaku td..naim tak rasa mcm susah pun…semuanya macam di rancang…

akhir sekali naim terfikir…bahawa inilah cara Allah..menghilangkan resah dihati naim…dan kesedihan naim…lepas saja kejadian tu..naim dah tak rasa sedih lagi…doa di makbul depan mata….Subbahanallah….!!!!!!!

P/S: gaduh dengan ustazah naim…..

4 Comments (+add yours?)

  1. MIMIE
    Jul 16, 2010 @ 04:22:31

    kesiannye tp klaka lak..haha..gaduh ngan ustazah die rupanya..

    Reply

  2. Playboy cap Gayung
    Jul 16, 2010 @ 15:51:12

    alo2..suesca knapa nih..??? he2…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: