Aku Manusia BiAsA….

Start all over again…..

Assalamualaikum….

Entry kali nie naim nk memotivasikan diri sendiri dan kawan2 yang ingin mencari sedikit inspirasi mungkin dgn membaca blog naim nie…

Start all over again..naim selalu wat benda nie masa time sekolah dulu2..dalam apa jua pekerjaan..std ker..main ker.. atau pun sekadar bercakap dgn kawan2… kena ckap bnyak kali..baru betul..

Persoalannya disini..Naim sedari yang sekarang naim dah tak macm dulu lagi.. cepat putus asa..dan membiarkan sahaja problem yang dtg..tanpa penyelesaian…mngkin ini membuka pekung di dada..tapi biar lah sekadar mengingat antara satu sama lain..

Naim ingat lagi..masa naim mula-mula main roller blade(kasut yg beroda) naim mmg tak pandai.. hampir 20 kali naim mencuba tuk berdiri dan bergerak… tapi setiap kali itu naim jatuh.Luka di tangan dan lutut nie,tak payah cter la… tapi naim wat sampai boleh…akhirnya naim mmpu bukan setakat berdiri tapi..bergerak sambil berlumba dgn adik2..(teringin nak beli satu nie..men kat UKM)..”practice makes perfect..”

teringat jugak naim masa time dekat nak SPM dulu…

Math Tambahan nie tak yah cter la…teruk gler…(EEEEEE++++)… Sebab tak paham…tapi dgn berkat doa ibubapa naim..dtg semangat..then ada lebih kurang 2 minggu tuk percubaan…naim agak struggle(gler kentang jgak la)..nasib bek ada kawan,naim pggil Chibi. menjadi tempat naim bertanya… Alhamdulillah..boleh B time percubaan dan ehm2 time SPM..

semuanya naim lakukan berulang kali…..berulang-ulang kali…. sebab naim manusia biasa.. naim harap naim menyedari hakikat ini…”I’M NOT GIFTED”… Skang kat UKM..naim agak mengalami kegagalan disini…mungkin naim tengah melalui penyakit yg dikatakan ‘mahasiswa lesu’.. insyaAllah ada hikmah disebalik ini..

skang naim terpaksa mengulang beberapa subjek…agak ketinggalan…tapi itu bukan penghalang insyaAllah… terima kasih juga kepada PM Dr.Norazah(penyelaras program sains) kerana menyuntik kata2 semangat kpd naim…

I have to stat for it..all over again..and again..and again….

p/s: hu2..tak tau la nak grad ble.. T-T

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: