Kalo Rindu,aku buat aper..??

Assalamualaikum… apa yang anda fikir bila baca tajuk entry naim kali nie…MCm poyo ja kan.. tapi memang naim tengah rindu kat seseorang  sekarang nie..Who??? biarlah rahsia…

what!!,some clu…??

Adalah,some Gadis Tanjung…

So kali nie naim mmg nak share mcm mana kita nk control rindu kita pada seseorang nie,tapi dalam masa yang sama menghindarkan diri dari menghubunginya.. (nie kira mcm nk behave jugak la..) penyakit rindu ni datang bila-bila masa, kita terpandang sesuatu kepunyaannya..tertengok fbuk dia ka.. teringat kata-kata dia ka….jadi Apa nk buat…???

So ini adalah list apa yang naim buat bila teringat..terindu..terpilu.. atau apa saja ayat didunia nie yang mengambarkan kita rindu.. :-

1. Sibukkan diri dengan perkara-perkara berfaedah atau pun dengan Hobi..( mcm naim selalunya naim akan men CNC tak pun rempit EGO sekitar UKM(tak berfaedah) ataupun Stado dan buat kerja2 amal…

2.Kalo rasa kuat sangat rindu tu..tak mampu nk tanggung..pergi masjid,baca Quran.. solat Sunat(tapi jangan bila rindu saja baru nk teringat masjid dan nak baca Quran ok…)

3.kalo rindu tu ringan2,Naim baca la balik mesej2,pesanan kata-kata semangat yang dia pernah bagi…so dats keep me going…

4.Kadang2 Naim gunakan bahan2 penghilang rindu naim sendiri..anda pun kena ada satu.. Kalo rasa rindu,Naim singgah Pusanika UKM, beli Chocoball… He2..Ringan la skit..

5.Masa kat rumah,balik kampung lagi la rindu dendam… So depan rumah ada laut… apa lagi jerit la sekuat hati… AKU RINDU KAMU !!!!!!!!!!! (keh2 poyo..)

6. Layan-layan lagu jiwang karat 60-90an Pop jiwang rock ballet terbaik… Pergh,mmg menyentuh jiwa..(menambah rindu lagi ada la…) but still can be consider…

7.Benda nie jarang Naim buat.. tetapi kadang2 ada buat… merenung ke bulan… Kalo nmpak bulan la kan.. kalo siang jangan merenung matahari pulak ok…

8.Makan…..( Naim ada tabiat yg nk kata baik ker buruk ea..??) kalo ada apa2 yang merunsingkan diri..Naim selalunya pergi makan…tak kisah la makan apa pun..janji makan.. “so tell me what you eat,and I’ll tell you what you are…”

9.Kalo dah tak tahan sangat dah… tengok la jugak ‘Picture’ si dia(tutup aurat ok)…tapi tak galakkan sangat… ok.. nanti bertambah penyakit hati..

10.Last but not Least…Menangis la diam2…tapi pastikan jangan sesiapa tahu…..Kadang2 tangisan mampu membuatkan kita menghargai manis sebuah kerinduan…(mengalir air mata jantanku ini..)

so itu sajalah tips naim kali ini….Tapi Naim sentiasa mahu ingatkan kawan2… jangan rindu kita itu melebihi rindu kepada Allah dan Rasul,dan Rindu kita pada Kedua ibubapa…

Teringat dia cakap…(jangan terlalu rindukan ku Si perindu Syurga…)

by Naim Ar-Rijal…

P/s: Bagi yang sudah bertunang atau berkahwin…rinduilah pasangan anda setiap masa… kerana manusia yang punyai hati punyai rasa rindu..rindulah pada yang berhak… adios.. ^^love you all..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: