Ceritera aku dan M ku…(kisah cinta Tragis)

Assalamualaikum WBT..

entry kali nie nak kisahkan satu Kisah cinta Jodoh dan pertemuan yang tak pernah dirancang… Bertemu tanpa pernah bersua, bercerita tanpa kata-kata… Bercinta tanpa perlu meluahkan Rasa…

setelah 3 bulan Menghitung saat2 diijab kabulkan dan sekarang sah ‘dia’ menjadi milikku.. Alhamdulillah…

Ingin aku perkenalkan M ku yang tercinta….

‘Rijal Yang Dicari’

Alhamdulillah.. selama tiga bulan bertungkus lumus, akhirnya dapat juga aku memiliki sebuah Motosikal TZM (M).. Ala2 Superbike Gitu..

Naim dah pakai moto nie dekat 2 minggu dah.. Alhamdulillah.. semua spek ok.. tak bnyak meragam dan yang bestnya Pickup mantap.. Yang tak bestnya penggunaan minyak yang mengancam jiwa dan raga… Pergh..!! Paham jer la kan.. Moto 2 stroke(2 Lejang) nie menelan minyak bagaikan Gajah Meneguk air di kali… 10 hinggit tahan seminggu.. tu pun nasib bek tak gi jalan jauh2.. Lepas nie bujet nak adjust kat kedai kasi jimat Minyak sikit…. Nak jalan jauh.. kalau tak parok la poket nie ha.. mana dengan belanja nak kawin lagi… what.. kawin..!! hehe..

so skang dengan Rasminya… M ini menjadi milikku.. dengan slogan ” Power is nothing without control, passion is worthless without wisdom” mmg kena pegang kata2 nie.. untuk keselamatan naim jugak…

Almaklumlah, semenjak pakai moto nie, time berhenti kat traffic light ada ja mamat 125z tak pun rzx tak pun 135LC yang try cucuk2 aku.. masa mula2 pakai dulu tak ingat dunia ha.. sahut cabaran yang ada.. janji tak makan asap.. tapi bila pikir balik apa faedah yang aku dapat dok pulun race dengan dwang.. silap2 hari bulan, berlubang piston aku.. so slogan di atas amat penting… Power yang kita ada, kena control dengan akal dan bertindak dengan berhikmah dalam segala hal.. bukan saja dipraktikkan bila nek moto, malah boleh dipraktikkan dalam kehidupan harian.

so alhamdulillah.. skang hati sudah tenang. Janji dapat merasa pakei moto besau.. wau…wau.. hehe

ada duit skit, kita kasik Mod skit.. Bila dah ada duit la…

M kesayangan ni diberi nama ‘Ar-rijal’  kalau jumpa kat tengah jalan tu tegur2 la yer.. bleh ajak makan2…  terbaik..!!

P/s : Lepas nie balik kedah sambil Meroket melayan Angin sepoi2 bahasa…^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: