Alhamdulillah Ya Allah….. (edisi Update 2015)

Bismillahirrahmanirrahim…

Wooowww…. Lama gila tak update status kat Blog nie…. Rasa mcm dah lebih setahun, sejak last update 14 februari 2014.. lamanya jari jemari ini tak menari-nari di papan kekunci ini… mungkin di penghujung tahun 2015 ini dapat aku simpulkan sebagai tahun yang paling rahmat bagiku… Alhamdulillah ya Allah…

large

Sejek kali terakhir blog ini di update… pelbagai peristiwa yang tidak disangka-sangka berlaku dalam hidupku.. rezeki tidak henti2 menjengah ke muka pintu.. sehingga terlupa dalam kesibukkan mencari Sakinah,mawaddah, dan warahmah…

Alhamdulillah… dalam mengulit bahagia saat ini, terlalu banyak kenangan manis yang kini berada dalam lipatan sejarah hidupku… terlalu bnyak sehingga jari yang mula menari-nari ini terus kebas menaip (akibat lama tak Update)…

Biarlah Nukilan Kalam Ar-Rijal Bercherita….

Hidupku berubah 360 darjah semenjak aku mendapat tawaran temuduga menjadi guru Mara….

perjalanan hidupku selepas itu penuh warna warni….

Sehingga aku ketemu seorang bidadari….. Yang merubah hidupku dari warna-warni ke tahap syurga dunia-wi…..

10408558_10205711605215412_1842183888915404806_n

dialah Isteriku… Sang Bidadari…..( Kisah bersambung…)

Kreatif tahap Gabam, Aquascaping… di pertandingan lanskap akuarium dunia..

Subahanallah…. Maha suci Allah yang menciptakan Manusia.. dan manusia mencipta sesuatu yang indah dari anugerah akal kurniaan Allah….. Memang ohsem.. jom layan gambau2 di bawah…

Desktop548_01 Desktop548_02 Desktop548_03 Desktop548_04 Desktop548_05

nikmat tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan….. subahanallah…

Cuti BErsalin…. Negara yang Paling PEduli akan Ibu2…?

Kalau kat Malaysia cuti Ibu bersalin adalah 90 hari gaji berbayar….. Mari bezakan Malaysia dengan Negara2 lain di dunia….. akan keprihatinan kepada Ibu-ibu……

 

61390228585_freesize_01 61390228585_freesize_02

Sumber Astro…

Yeaahah…… Malaysia akhirnya Punyai Adiwira tokuhatsu sendiri…

Dulu masa kecik… (sekarang pun…) layan Kamen Rider… Baja Hitam… Cyber cop…

akhirnya, kini Generasi muda boleh layan Adiwira versi Malaysia…. KOmen………… RYUJIN JUWARA…!!!

 

 

Bukti bergambaq memakai niqab dan menutup aurat bukan alasan untuk tidak menjadi wanita perkasa..

Bukan Alasan…. sungguh perghh..!!!

mengintip-aksi-polisi-wanita-irak-berjubah-saat-latihan-tembak-001-nfi_01 mengintip-aksi-polisi-wanita-irak-berjubah-saat-latihan-tembak-001-nfi_02 mengintip-aksi-polisi-wanita-irak-berjubah-saat-latihan-tembak-001-nfi_03

psssttt – Hampa jangan dok buat pasai dengan depa naaa….

Sapa lagi Kuat tidoq nie….. (manusia vs binatang)

Bincangkan………….

humans-vs-animals_52dfdbd00c878_01

humans-vs-animals_52dfdbd00c878_02

PErlukan Perkhidmatan PEreka Grafik…??

Assalamualaikum Kepada sahabat2 blogger….

Kepada sahabat2 yang perlukan perkhidmatan mereka banner atau poster, saya sedia membantu anda semua…

Dulu naim pernah mereka poster dan banner untuk kawan-kawan yang buat program kat Universiti… terutama sekali buat banner… antara banner-banner yang saya telah hasilkan…

 

BANNER BENGKEL

BANNER ARIP PEKAN

banner karnival

photograpy mat

recyle jana

Pijie banner

InshaAllah… ada rezeki nak buat kelas adobe photoshop…..

boleh wassup atau mesej no- 0139182168 dan emel maklumat tentang program….

psstt…-nak cari duit lebih…..^^

Pelukis paling Laju dan mengejutkan..!!

Memang Teror Tahap Level 9999….

Did You Know…???

388336_168643369896782_1455117782_np/s: Disclaimer… GAmbar last tu bukan admin punyer….

Cara UpCycle Handfon jadi Survival Tool…

Cool enough said.. Nak TRy test jap….

lolz_01 lolz_02 lolz_03 lolz_04

Previous Older Entries

%d bloggers like this: